Kvalitet & mål

Forvent aldrig perfektion af vintagetøj. Tøjet er generelt mindst 25 år gammelt, og andre har gået med det. I en fysisk butik vil du selv kunne tjekke tøjet for eventuelle fejl. Det kan du ikke, når du køber via internettet, og det er derfor vigtigt, at du bliver gjort opmærksom på eventuelle fejl. Du kan læse i beskrivelserne, hvilke evt. fejl tøjet har.

New old stock: Rolls Roycen inden for vintagetøj. Dette er tøj, som aldrig er blevet solgt eller brugt, og som har ligget pakket ned i gamle butikker eller fabrikker. Tøjet har generelt ingen mangler, men skal altid renses grundigt inden brug, da det kan lugte gammelt og indelukket efter de mange års opbevaring. 

Næsten ubrugt stand: Tøj, som er blevet brugt få gange, og som derfor næsten er som nyt.

Fremragende stand: Tøj, som er blevet brugt, men som ejeren har passet og plejet meget nøje. De små mangler, der måtte være, såsom en løs søm eller en plet på foret, påvirker ikke tøjets brugbarhed.

Meget god stand: Tøj, som er blevet brugt en del, og som derfor har nogle små mangler. Disse kan nogle gange enten repareres eller renses, andre gange kan de ikke og der må man afgøre med sig selv om man kan leve med fejlen fordi man synes så godt om lige netop dette stykke tøj.

Sådan finder du dine mål

Tag dine mål med et målebånd. Husk at der skal være plads til, at du kan være i tøjet. Det er en god ide f.eks. at tage mål på et stykke tøj, som passer dig godt, og på den måde vurdere om du kan passe tøjet.

Bryst: Læg målebåndet omkring den højeste del af dit bryst (med bh på), hele vejen under dine arme og over dine skulderblade.

Talje: Sæt hænderne i livet og bøj dig til siden. Du finder din naturlige talje der, hvor du bøjer.

Hofter: Dine hofter finder du 20 cm neden for din talje.

Størrelserne

For at gøre det nemmere for dig at finde tøj, som vil passe dig, har vi angivet vejledende størrelser i beskrivelsen og i overskriften:

XS-størrelserne 32/34
S-størrelse 36
M-størrelserne 38/40
L-størrelserne 42/44
XL-størrelserne 46/48

Bemærk, at alle størrelser i beskrivelserne er vejledende! Det kan være svært at angive en størrelse helt præcist. F.eks. kan en vintage kjole have målene: Bryst: 96 cm Talje:70 cm Hofter: Fri, som vi angiver som en størrelse 36 på grund af den smalle talje. Brystmålet kan så være noget stort for en størrelse 36, men vi bliver nødt til at angive den mindste størrelse, da du ellers nok ikke ville kunne passe kjolen. Derfor er det meget vigtigt, at du altid tjekker tøjets mål.